Samtalsgrupper på Sahlgrenska hösten 2024

Kraftens hus Göteborg vill informera om de samtalsgrupper som erbjuds på enheten för cancerrehabilitering på Sahlgrenska Universitetssjukhuset under hösten 2024 Enheten för cancerrehabilitering erbjuder samtalsgrupper med fyra olika inriktningar. Samtalsgrupp med bildskapande för dig med cancer. Gruppen leds av en psykolog som också är bildterapeut och riktar sig till personer som behandlas för cancer eller […]
blue and brown steel bridge
Kraftens hus Göteborg vill informera om de samtalsgrupper som erbjuds på enheten för cancerrehabilitering på Sahlgrenska Universitetssjukhuset under hösten 2024

Enheten för cancerrehabilitering erbjuder samtalsgrupper med fyra olika inriktningar.

Samtalsgrupp med bildskapande för dig med cancer. Gruppen leds av en psykolog som också är bildterapeut och riktar sig till personer som behandlas för cancer eller nyligen har avslutat sin behandling. Deltagarna behöver inte ha några förkunskaper och materialet finns på plats. Gruppen träffas vid sex tillfällen med start 29 augusti respektive 24 oktober.

Samtalsgrupp för dig med cancer. Gruppen leds av en kurator och riktar sig till personer som behandlas för cancer eller nyligen har avslutat sin behandling. Innehållet skapas tillsammans med gruppdeltagarna och gruppen träffas vid fem tillfällen med start 2 september.

När livet ska gå vidare efter cancer. Samtalsgruppen med både en informationsdel och en reflektionsdel vänder sig till personer som är färdigbehandlade. Deltagarna träffas vid fem tillfällen. Varje tillfälle har ett tema utifrån den yrkesgrupp som deltar och är följande: Varför känner jag så här? (psykolog), Kost och cancer (dietist), En efterhängsen trötthet (arbetsterapeut), Träning som ger mer (fysioterapeut), Sexuell hälsa (specialistsjuksköterska). En grupp startar 11 september och nästa 16 oktober.

Samtalsgrupp för anhöriga vänder sig till den som står bredvid någon som behandlas för cancer eller nyligen har gjort det. Syftet med träffarna är att få dela tankar och erfarenheter kring den förändrade livssituationen som cancersjukdomen hos en närstående medför. Vi träffas vid tre tillfällen med start den 18 oktober.

Anmälan till grupperna görs med namn, telefonnummer och önskad grupp till: samtalsgrupp.onkoligen.su@vgregion.se eller ring psykolog Kajsa Asklöf tel:031-3429633.

Kostnaden är 100 kr per tillfälle och högkostnadsskyddet gäller. Grupperna har åtta deltagare.

 

 

 

Cookie-samtycke med Real Cookie Banner