Vi söker en kollega

Kraftens hus Göteborg söker nu en empatisk kollega som är utbildad sjuksköterska och van vid att möta människor i kris.
blue and brown steel bridge

Verksamhetsutvecklare med sjuksköterskebakgrund till Kraftens hus Göteborg

Vi söker en engagerad kollega med sjukvårdsbakgrund till Kraftens hus Göteborg. Du kommer att vara en central del av vår mötesplats och fungera som verksamhetsutvecklare och stöd för våra cancerberörda besökare. Vi söker dig som har en genuin önskan att göra skillnad för de som är drabbade av cancer och deras närstående.

Kraftens hus Göteborg är en fysisk mötesplats för cancerberörda – vuxna, ungdomar och barn som antingen har fått en cancerdiagnos eller är närstående/efterlevande. Kraftens hus är en ideell förening som även finns i Stockholm och Borås. Mötesplatsen, som öppnas under hösten 2023 centralt i Göteborg, ska samverka brett med olika aktörer och är ett komplement till hälso- och sjukvårdens cancerrehabilitering. På Kraftens hus erbjuds stöd, information och aktiviteter. Syftet med verksamheten är också att bidra till nya kunskaper och innovativt lärande om cancerberördas behov och hur dessa kan mötas, samt att medverka till hälsobefrämjande åtgärder inom cancerområdet. Kraftens hus utför inget kliniskt arbete.

Dina arbetsuppgifter kommer inkludera:

  • Samverka med patient- och närståendeföreningar, hälso- och sjukvården samt andra aktörer för att skapa ett omfattande nätverk av stöd.
  • Ta fram, sammanställa och sprida informationsmaterial.
  • Boka och samordna aktiviteter, föreläsningar och utbildningar.
  • Leda samtalsgrupper med relevant innehåll.
  • Finnas på plats i verksamheten och möta cancerberörda i olika stadier av livet.
  • Säkerställa att medlemmarnas röster hörs och tas i beaktning.

Dina kvalifikationer och erfarenheter:

  • Vi söker dig som är utbildad specialistsjuksköterska med fördel inom cancervård.
  • Från tidigare yrkeserfarenhet har du med dig en god förmåga att möta människor i kris.
  • Vi ser det som meriterande om du har utbildning i/ erfarenhet av någon form av samtalsmetodik och av att leda samtalsgrupper.
  • Arbetet kräver att du kan utrycka dig i tal och skrift på svenska och det är meriterande med övriga språkkunskaper.

Dina personliga egenskaper är avgörande för oss:

Vi värdesätter empati, medkänsla och närvaro i ditt arbete med besökarna och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Din omtänksamhet och respekt för vars och ens unika livshistoria skapar en trygg och stöttande miljö. Du är driven och nyfiken, alltid redo att ta initiativ och utforska nya sätt att stödja våra medlemmar. Din kreativitet kommer vara viktig när du tillsammans med oss utvecklar vår verksamhet. Du har social kompetens och förmåga att skapa relationer med externa aktörer. Du är trygg i att representera Kraftens hus i olika sammanhang. Du tycker om att vara involverad i det praktiska arbetet på Kraftens hus och göra mötesplatsen representativ. Du delar gärna med dig av din kunskap till besökare, kollegor och volontärer.

Vad erbjuder vi:

Vi erbjuder en spännande tjänst där du får vara med och forma en ny mötesplats för cancerberörda. Ditt arbete kommer vara meningsfullt och göra stor skillnad. Du kommer arbeta i vacker miljö med ett dedikerat team som har bred kunskap. Eftersom din roll är helt ny så får du vara med och utveckla den i nära samarbete med verksamhetsledaren. Anställningen är enligt kollektivavtal med tjänstepension och friskvårdsbidrag.

Omfattning:

Visstidsanställning på tre år med goda möjligheter till övergång till tillsvidareanställning. Anställningsgrad 80%-100% enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd i huvudsak dagtid men kvällsarbete kan förekomma för specifika aktiviteter och event.

Ansökan:

PS Partner bidrar genom att för Kraftens hus räkning rekrytera en verksamhetsutvecklare med bakgrund som sjuksköterska och ansökan skickas via deras hemsida här. Skicka in din ansökan/intresseanmälan så snart som möjligt, vi arbetar med ett löpande urval, sista ansökningsdag är 22/9. Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta:

Maria Hultman Gonzalez – Verksamhetsledare Kraftens hus Göteborg, 0721-467813, maria.h.gonzalez@kraftenshus.se

Catrine Andersson – Projektledare Kraftens hus Göteborg, catrine.anderson@kraftenshus.se