Intervju med Lina

Möt Lina som är sekreterare i Kraftens hus Göteborgs styrelse
blue and brown steel bridge

Lina Paschetto jobbar som mental coach och är sekreterare i styrelsen. Hon fick tjocktarmscancer som 29-åring, en diagnos som är ganska ovanlig att få som ung.
– Det är ju mest äldre som får den här typen av cancer, och det hade sina egna utmaningar. Det var svårt att hitta människor i min situation som ensamstående mamma, med samma sjukdom. Jag fick också mycket skuldkänslor över att jag klarat mig så bra, när många andra inte gör det.

Just skulden över att bli frisk, och de nya problem som kommer efter att man är färdigbehandlad önskar hon att vi pratade mer om:
– Jag blev utmattad under min behandling, och nu vet jag att det inte är ovanligt att man blir det. Men jag fick höra att jag som var så ung inte skulle grubbla så mycket och om jag bara återgick till arbetet så skulle allt bli bättre. Jag är inte längre sjuk i cancer, men kämpar fortfarande med att navigera livet som utmattad. Jag saknade en plats där jag kunde dyka upp och bara vara som jag är, som gav någon slags syfte och samhörighet. Jag tror att en sådan plats hade hjälpt mig i min rehabilitering och återhämtning.

Lina vill alltså vara med och skapa en plats som ger mening, kraft och sammanhang.
– För mig är det oerhört viktigt att Kraftens Hus finns till för alla och att alla ska känna sig välkomna oavsett ålder, religion, sexuell läggning eller samsjuklighet.